Тотнъм Хотспър и Астън Вила играят при в сблъсък от 13-ия

...
Тотнъм Хотспър и Астън Вила играят при в сблъсък от 13-ия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Тотнъм 1:0 Астън Вила, отмениха гол и на Сон

Тотнъм Хотспър и Астън Вила играят при в сблъсък от 13-ия кръг на британската Висша лига. Джовани Ло Селсо откри в 22-ата минута. Срещата в Лондон може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата. 

„ Шпорите “ влязоха в неприятна серия от две следващи загуби преди паузата за национални и през днешния ден ще се опитат да се върнат на победния път, само че против тях излиза отборът на Унай Емери, който впечатлява от началото на сезона. Лондончани са четвърти с 26 точки, до момента в който бирмингамци са позиция по-надолу и с пункт по-малко.

/ /

Срещата започва вихрено и още в  третата минута Тотнъм можеше да поведе в резултата, когато Педро Поро изведе с отличен дълъг пас зад отбраната на гостите Бренан Джонсън, който овлдя с левия крайник и по-късно стреля с десния в наказателното поле останал самичък против Емилиано Мартинес, само че над вратата.

Още преди да е изтекла същата минута домакините направиха още един огромен пропуск. Родриго Бентанкур комбинира с капитана Хюн-мин Сон, който с едно допиране отигра за Деян Кулушевски, който нахлу в наказателното поле, финтира Диого Карлос и стреля към вратата, само че топката се отби от дясната греда на Мартинес. След това Джонсън стигна до кълбото и шутира от дребен ъгъл, само че Пау Торес съумя да го блокира.

В петата минута и Астън Вила пропусна страховит късмет за попадение. Люка Дин центрира от свободен удар на левия фланг, а на втора греда Торес изпревари Дестини Удоджи и стреля от чудесна позиция с глава, само че топката мина на сантиметри от дясната греда на Гулиелмо Викарио.

Пропилените благоприятни условия продължиха и две минути по-късно Тотнъм още веднъж не съумя да открие резултата. Джовани Ло Селсо комбинира с Деян Кулушевски, който доста хитро с пета изведе Браян Хил отляво в наказателното поле, а испанецът стреля мощно, само че Мартинес мазета. Последва добавка на Поро с глава, само че над вратата.

В 13-ата минута Тотнъм направи следващ пропуск посредством Сон. Топката бе отнета в центъра, Бренън Джонсън проби отдясно и центрира към изцяло свободния южнокореец към точката за дузпа, само че капитанът на лондончани стреля над вратата. В последна сметка обаче бе отсъдена и засада.

Две минути по-късно Бентанкур изведе Кулушевски отдясно в наказателното поле самичък против Мартинес, който обаче избави удара му. И тук обаче флагът на страничния арбитър бе вдигнат за засада.

В 18-ата минута още веднъж Бентанкур откри отлично по въздуха Поро отдясно в наказателното поле и португалецът опита паралелен на голлинията пас за Сон, който обаче бе кръстосан пред очите му от Карлос.

Голът обаче стана факт в 22-ата минута, когато Тотнъм най-накрая поведе в резултата. Педро Поро центрира от корнер в наказателното поле, където никой не игра с топката, която обаче беше посрещната от Джовани Ло Селсо, който със страховит изстрел от воле с левия крайник от границата на пенатлерията не остави шансове на Мартинес за 1:0. Повторенията демонстрираха, че след изстрела е имало и рикошет в тялото на Диего Карлос, само че попадението бе зачетено на сметката на аржентинеца.

Opening the scoring
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР